ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Δημόσιο και την αξιολόγηση υπαλλήλων

1 min read

Για τον Μάκη Βορίδη το νομοσχέδιο είναι τόσο… καινοτόμο, που «δημιουργεί αμηχανία στην αριστερή αντιπολίτευση»!

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το Δημόσιο και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν, με την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι με το παρόν νομοσχέδιο εισάγεται μια άλλη φιλοσοφία στην αξιολόγηση και ότι «χτίζεται μια συνεργατική διαδικασία για τον εντοπισμό των δυνατών και αδύναμων σημείων κάθε εργαζομένου, για να τον παρακινήσει να τα βελτιώσει». 

Όπως είπε είναι τόσο καινοτόμο που «δημιουργεί αμηχανία στην αριστερή αντιπολίτευση», καθώς «αλλάζει τα δεδομένα και είναι προφανές πως αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις παθογένειες της αξιολόγησης». Συνεχίζοντας δε να απευθύνεται στην αντιπολίτευση και σημείωσε ότι η κριτική είναι «εξ επαγγέλματος», επειδή πρέπει να διαφωνήσει με μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και όχι επί της ουσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η αξιολόγηση των υπαλλήλων με βάση τις «δεξιότητες» είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο και όλους τους οργανισμούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.