ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο

1 min read

Εκτός από εξαιρετικά θρεπτική και διαιτητική τροφή, τα μανιτάρια περιέχουν αντιοξειδωτικά που δυνητικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη έως και 17%

Η υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, αλλά και η θεραπευτική διάσταση συγκεκριμένων ειδών, όπως το reishi, το shitake, η αμανίτα μουσκάρια η μυγοκτόνος που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη εποχή, αλλά είναι γνωστά εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη, θεωρούνται δεδομένες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και μία έρευνα που συμπεραίνει ότι η συχνή κατανάλωση μανιταριών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Cancer και για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 36.000 άνδρες ηλικίας 40 έως 79 ετών για ένα διάστημα που ξεπερνούσε ακόμη και τις δύο δεκαετίες. Καταγράφηκαν διάφορες πληροφορίες για την υγεία τους, όπως η σωματική δραστηριότητα, το οικογενειακό και ιατρικό ιστορικό και η διατροφή. Οι πληροφορίες για τη διατροφή περιελάμβαναν 39 τρόφιμα και ποτά. Οι άνδρες παρακολουθήθηκαν στη συνέχεια για μια περίοδο που κυμαίνεται από 13 έως 25 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.