ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καρκίνος εντέρου: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

1 min read

Μία υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και μετά τη διάγνωση της ασθένειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου. Εκείνοι, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου ανταποκρίνονταν περισσότερο στις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είχαν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτουκατά την περίοδο της μελέτης, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή πριν τη διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες πριν τη διάγνωση, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή.+

spinach salad

Ακόμη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα άτομα με τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου και 38% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερη πορεία της υγείας των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που γνωρίζουμε ότι εξέτασε την αλλαγή στην ποιότητα της διατροφής και την εξέλιξη του καρκίνου του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Mark Guinter.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μια διατροφή υψηλής ποιότητας μετά τη διάγνωση, ακόμη και αν ήταν ανθυγιεινή πριν, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου των πασχόντων από καρκίνο του παχέος εντέρου» πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ οι επιζώντες καρκίνου του παχέος εντέρου είναι περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology.

Πηγή: healthday.com

Δημοσίευση στα Social Media