ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καπραβέλος: «Εκτός ΜΕΘ 100 βαριά περιστατικά στο Παπανικολάου»

1 min read

«Έχουμε 48 ΜΕΘ και τις έχουμε διαθέσει όλες για covid περιστατικά»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ακόμα μια φορά ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου  Παπανικολάου, ο οποίος προειδοποιεί ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

Ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν 100 περιστατικά κορωνοϊού που νοσούν βαριά και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, καθώς δεν υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ.

«Έχουμε 48 ΜΕΘ και τις έχουμε διαθέσει όλες για covid περιστατικά. Έχουμε 100 βαριές περιπτώσεις, που ίσως χρειαστεί να διασωληνωθούν και όμως νοσηλεύονται σε απλές κλίνες» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και προειδοποίησε ότι τα νοσκομεία δεν θα αντέξουν νέο κύμα πανδημίας: «Είμαστε στην αρχή του τσουνάμι, δεν αντέχουμε ένα νέο κύμα».

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι ένα «δυνατό όπλο», ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά την διάρκεια των εορτών και να υποβληθούν σε τεστ. Μάλιστα ζήτησε να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Να γίνουν τεστ γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας, να μην επεκταθεί αυτή η μόλυνση. Οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν. Μπορούμε το 2022 να μετατρέψουμε την πανδημία και διαχειρίσιμη απειλή» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση μόνο στα self test και την ατομική ευθύνη.

Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας ΚΝ-95, ανέφερε ότι έχει καλή εφαρμογή και θα είναι χρήσιμη στο να αποφευχθεί η διασπορά σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ. 

Μάλιστα, ο ίδιος τάχθηκε ακόμα μια φορά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υποστήριξε ότι εάν τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί από το καλοκαίρι, πιθανόν να είχε αποφευχθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.