ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kanyon: Η ρωσική πυρηνική τορπίλη που έχει βεληνεκές 10.000 χλμ! – «Οι Ρώσοι δημιούργησαν το απόλυτο υπερόπλο»

1 min read

Έκθεση του Πενταγώνου στα πλαίσια της Nuclear Posture Review επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός υποβρύχιου πυρηνικού drone που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την Ρωσία, μια δυνατότητα την οποία το U.S. Defense Department δεν γνώριζε πριν ότι την διέθετε η Μόσχα

«Επιπλέον του εκμοντερνισμού των κληροδοτημένων σοβιετικών πυρηνικών συστημάτων, η Ρωσία αναπτύσσει νέες πυρηνικές κεφαλές και εκτοξευτήρες» αναφέρει η έκθεση για την πυρηνική δομή, η οποία πρώτα δημοσιεύτηκε από την Huffington Post.

«Αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν πολλαπλές αναβαθμίσεις κάθε κλάδου της ρωσικής πυρηνικής τριάδας, των στρατηγικών βομβαρδιστικών, των βαλλιστικών πυραύλων από θαλάσσης και των βαλλιστικών πυραύλων από στεριάς. Η Ρωσία επίσης αναπτύσσει τουλάχιστον δύο ακόμα διηπειρωτικά συστήματα, όπως ένα υπερηχητικό όχημα και μία καινούρια αυτόνομη, οπλισμένη με πυρηνική κεφαλή τορπίλη»

Πρόκειται για το “AUV,” ή autonomous underwater vehicle, που αποκαλείται Status-6.

Το ασπρόμαυρο γραφικό που έχει δημοσιεύσει η Huffington Post δεν δείχνει ξεκάθαρα αν η δυνατότητα αυτή έχει αποκτηθεί.

Όμως το ρωσικό υποβρύχιο drone που έχει το παρατσούκλι “Kanyon” από το Pentagon έχει το πλήρες όνομα Ocean Multipurpose System Status-6 και έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον μία φορά

Στις 27 Νοεμβρίου του 2016, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανίχνευσαν μια Status-6 τορπίλη μετά την εκτόξευσή της από ένα υποβρύχιο κλάσης Sarov που χρησιμοποιήθηκε για να δοκιμαστεί το νέο τεχνολογικό επίτευγμα όπως αποκάλυψε η Washington Free Beacon τον Δεκέμβριο του 2016

Η Status-6 κατασκευάστηκε από το γραφείο Rubin Design τον μεγαλύτερο κατασκευαστή της Ρωσίας από τους συνολικά στον υποβρύχιο τομέα.

Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο δημοσιεύθηκε στην ρωσική τηλεόραση το drone έχει εμβέλεια 6,200 μίλια, μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων και μπορεί να κατεβεί σε βάθη 3,280 ποδιών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έχει σχεδιαστεί να μπορεί να εκτοξευτεί από τουλάχιστον δύο διαφορετικές κλάσεις πυρηνικών υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένου της κλάσης Oscar η οποία μπορεί να μεταφέρει τέσσερις τορπίλες Status-6

Η έκεθση πυρηνικής δομής επιβεβαιώνει την δέσμευση των ΗΠΑ στην πυρηνική τριάδα και στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων υποβρυχίων, ICBMs και στρατηγικών βομβαρδιστικών αλλά δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι το Πεντάγωνο ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη unmanned undersea vehicles ικανών να μεταφέρουν μια πυρηνική κεφαλή.

Η έκθεση των Αμερικανών καταδεικνύει ότι όχι μόνο το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την ύπαρξη του όπλου αλλά και ότι το βλέπει ως ένα μέγιστο πλεονέκτημα για το ρωσικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η έκεθεση καταλήγει ότι η Ρωσία αυξάνει των αριθμό των πλατφορμών που θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με πυρηνική ή συμβατική κεφαλή, επιτρέποντας έτσι να επεκτείνει την πυρηνική της ικανότητα χωρίς να παραβιάζει την Συνθήκη New START.

Επίσης αναπτύσσει έναν καινούριο πύραυλο cruise και διαθέτει πολλαπλές κλάσεις πυρηνικών υποβρυχίων και ποικιλία από ICBMs και air-launched cruise missiles.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την συνεχή ανάπτυξη «των ρωσικών πυρηνικών δυνατοτήτων» ειδικά σε συνδυασμό με το δόγμα της Μόσχας το οποίο επιτρέπει την πυρηνική επίθεση ως τρόπο λήξης μιας σύγκρουσης με όρους ευνοϊκούς για την Μόσχα, καταλήγει η έκθεση.

«Αυτές οι λαθεμένες αντιλήψεις αυξάνουν την πιθανότητα επικίνδυνων εντάσεων»

Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες για το πως αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ την ρωσική «επιθετικότητα», αλλά το μόνο απλό πράγμα που αρκεί να σκεφτεί κάποιος είναι το εξής:

Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που κυριολεκτικά έχουν περικυκλώσει τα ρωσικά σύνορα ενώ έχουν εισχωρήσει σε ολόκληρο τον ρωσικό ζωτικό χώρο μην αφήνοντας ην Μόσχα να «αναπνεύσει»

Αυτό και το γεγονός ότι οι Ρώσοι προσπαθούν απλώς να επιβιώσουν από την «τανάλια», οι Αμερικανοί σε συνδυασμό με τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ (που αποτελούν το 99% του συνόλου) επιχειρούν να το περάσουν ως «ρωσική προκλητική εξωτερική πολιτική»

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουν την ρωσική πυρηνική δύναμη και την συνολική της ισχύ και ξέρουν ότι όσο αυτή υπάρχει δεν θα μπορούν ποτέ να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι




πηγη  pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.