Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κανονικό φερέφωνο της Άγκυρας: Ο Σαράζ δεν θέλει την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ” της Ε.Ε.

1 min read

Λιβύη: Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης (Τρίπολη) Al Wefaq Fayez Al-Sarraj, ανακοίνωσε την απόρριψη της ευρωπαϊκής επιχείρησης “IRINI”

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Al Wefaq, Fayez Al-Sarraj, ανακοίνωσε την απόρριψη της ευρωπαϊκής επιχείρησης “IRINI” για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη (23.4.20200). Ο Al-Sarraj επιβεβαίωσε με επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, ότι δεν έχει συζητήσει με την κυβέρνηση Al-Wefaq για τη στρατιωτική επιχείρηση, όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι η επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμελεί την παρακολούθηση των εναέριων και των ανατολικών χερσαίων συνόρων της Λιβύης, ενώ μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τη ροή όπλων και εξοπλισμού μέσω αυτών για τη στήριξη του Haftar.

Ο Al-Sarraj ανέφερε επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι: “Σας ενημερώνουμε για την αντίρρηση της κυβέρνησης Al-Wefaq στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων.”

Ο Πρόεδρος είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι εκφράζει τη λύπη του για την κίνηση αυτή, αναφέροντας: «Περιμέναμε από τις ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες να εφαρμόσουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 1970 (2011) σχετικά με την απαγόρευση των προμηθειών όπλων στη Λιβύη».

Ο Al-Sarraj επισήμανε ότι δεν περίμενε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα έκαναν διάκριση μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου και θα έπαιρναν το μέρος του επιτιθέμενου, σφίγγοντας την θηλιά στην κυβέρνησης Al-Wefaq, ξεχνώντας ότι είναι η νόμιμη κυβέρνηση που “έχετε αναγνωρίσει”.

Ο Al-Sarraj ενημέρωσε επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έντονη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εφαρμόσει την απόφαση αριθ. 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας αγνοώντας τις υπόλοιπες αποφάσεις για την παρακολούθηση των χερσαίων και αεροπορικών συνόρων, οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή υποστήριξης των επιθετικών δυνάμεων του Haftar.

Γιώργος Κουτσούμης

alsaaa24.com

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.