ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις – Παράταση του σχολικού έτους Πάσχα και καλοκαίρι

1 min read

Σιγουριά για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων στην κυβέρνηση και πλάνο για επέκταση του σχολικού έτους με σμίκρυνση των διακοπών του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία, τα αυστηρά μέτρα και τα lockdown που επιβάλλονται για να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, αφορά τα σχολεία. Ειδικότερα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση των Πανελληνίων εξετάσεων, η κατάσταση με την τηλεκπαίδευση και τις χαμένες διδακτικές ώρες σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξόχως ανησυχητική.

Η πεποίθηση, όμως, που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι πως η διδακτέα ύλη θα καλυφθεί έστω και με ελάχιστη μείωση στον όγκο της. Μάλιστα, υπάρχει πλάνο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να περιοριστούν οι διακοπές του Πάσχα ή να παραταθεί η σχολική περίοδος για κάποιες ημέρες, κάτι που επεσήμανε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ήταν λάθος το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Το πιο δύσκολο είναι να βάζεις στη ζυγαριά το εμπόριο και τα σχολεία. Κάθε εβδομάδα στο σχολείο, είναι κέρδος για τα παιδιά. Η τηλεκπαίδευση είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Σε άλλες χώρες δεν συμβαίνει. Έχω ζητήσει από την κ. Κεραμέως να φροντίσει ώστε να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά και να καλυφθεί η ύλη, έστω και μειωμένη. Ίσως με κάποιο περιορισμό των διακοπών του Πάσχα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.