ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κανείς δεν έχει ιδέα: Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά

1 min read

«Για τις εικόνες στη Σαγκάη ευθύνεται η κινεζική πολιτική και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού»

Κοντεύουν τις 200 οι περιπτώσεις παιδιών σε όλον τον κόσμο που εμφάνισαν οξεία ηπατίτιδα και ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ακριβώς είναι αυτό που την προκαλεί, καθώς το μόνο που ξέρουν είναι πως δεν πρόκειται για έναν από τους πέντε γνωστούς τύπους της ηπατίτιδας (Α-Ε).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το θέμα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης επεσήμανε: «Η ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπατος που μπορεί να προέρχεται από διάφορους ιούς, από μικρόβια, από τοξίνες και από αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά ο τρόπος που βλέπουμε την εξάπλωση ή τη μετάδοση των κρουσμάτων, η πιθανότητα είναι πως είναι κάποιος ιός. Σε κάποια παιδιά έχει απομονωθεί αδενοϊός, ένας κοινός ιός που μολύνει επί χρόνια παιδιά με ήπιες λοιμώξεις».

Στο σχόλιο ότι υπάρχουν επιστήμονες που λένε πως αυτή η οξεία ηπατίτιδα εμφανίστηκε λόγω της «αποστείρωσης» των παιδιών την τελευταία διετία λόγω κορωνοϊού, με τις μάσκες και την απομόνωση, ο κ.Ζαούτης απάντησε:

«Όντως είναι μια υπόθεση αυτό, γιατί έχουμε έναν ιό που τον γνωρίζουμε επί χρόνια, τον αδενοϊό και για κάποιο λόγο βλέπουμε πολύ πιο σοβαρά νοσήματα από αυτόν τον ιό. Δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα, αν είναι αυτός ο ιός με τις συγκυρίες αυτές (σ.σ. lockdown), ή αν είναι συνδυαστικοί οι παράγοντες που προκαλούν την έξαρση. Ακόμα δεν το γνωρίζουμε».

«Για τις εικόνες στη Σαγκάη ευθύνεται η κινεζική πολιτική και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού»

Σε ότι αφορά τις εικόνες από τη Σαγκάη, με την κινεζική Κυβέρνηση να κρατά ουσιαστικά… ομήρους 25 εκατομμύρια ανθρώπους λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων που ακολουθεί, ο κ.Ζαούτης σχολίασε, απαντώντας και σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού:

«Είναι κατανοητή η ανησυχία που έχουμε όλοι, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που έχει συμβεί στη Σαγκάη είναι ότι ακολούθησαν τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων κι έχει αποδεχθεί ότι αυτή η στρατηγική, όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε άλλα κράτη της Ασίας, δεν μπορεί να κρατήσει πίσω τον ιό και κυρίως την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον. Έχουμε μια εικόνα από ένα κράτος που προσπάθησε να κρατήσει πολύ χαμηλά τα κρούσματα, αλλά έχουμε ένα στέλεχος πολύ μεταδοτικό που έχει απλωθεί. Πέραν αυτού, έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού».

Όσο για το αν φοβάται πως οι Κινέζοι μπορεί να κρύβουν κάτι, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε: «Οι πληροφορίες από την Κίνα δεν είναι πάντα ξεκάθαρες, το βιώσαμε και στην αρχή της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή όμως θεωρούμε επιστημονικά πως η εξήγηση γι’ αυτό που βλέπουμε εκεί, είναι η κινεζική πολιτική και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.