ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Πολύ ανησυχητική η εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη

1 min read

Η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε ωστόσο ο Χανς Κλούγκε, επιμένοντας στην σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας.

«Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μεσά στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», είπε.

Στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορωνοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Υψηλά παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας

Στο «κόκκινο» συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική, η οποία μέτρησε χθες τα μισά από τα συνολικά 436 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με βάση τη χθεσινή δημοσίευση του ΕΟΔΥ, στα 31 που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, προστίθενται ακόμα 5 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 36.

Το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 687 άνθρωποι, με σοβαρή λοίμωξη covid-19, εκ των οποίων 202 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 87, αριθμός πολύ μειωμένος σε σχέση με τους 100 που είχαν καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο η μείωση αυτή οφείλεται στην αύξηση των θανάτων που καταγράφει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Σημαντική αύξηση στη χώρα μας έχουν παρουσιάσει οι νεκροί, καθώς μέσα σε δυο εβδομάδες έχουν χάσει την ζωή τους 78 συμπολίτες μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.