ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καμπανάκι κινδύνου από τον συνιδρυτή του Facebook για το Libra

1 min read

Ο Κρις Χιουζ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να χαθεί ο νομισματικός έλεγχος

Το κρυπτονόμισμα Libra της Facebook θα μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής, από τις κεντρικές τράπεζες σε ιδιωτικές εταιρίες, ανέφερε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Κρις Χιουζσε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Financial Times.

«Εάν οι παγκόσμιοι ρυθμιστικοί φορείς δεν ενεργήσουν τώρα, θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι πολύ αργά», σύμφωνα με τον Χιουζ. Ο Χιουζ ανέφερε επίσης, ότι οι εταιρείες που θα εποπτεύουν το νέο νόμισμα, θα θέσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα -κέρδη και επιρροή- πάνω από δημόσια. Η Facebook δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά του να λανσάρει ένα κρυπτονόμισμα, το Libra και συνένωσε τις δυνάμεις του με 28 εταίρους σε μία οντότητα, τη Libra Association, με έδρα της τη Γενεύη, που θα ελέγχει το νέο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο α΄ εξάμηνο του 2020.

Ο Χιουζ, πρώην συγκάτοικος του διευθύνοντος συμβούλου της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε ζητήσει τη διάσπαση του κοινωνικού δικτύου σε άρθρο γνώμης που είχε δημοσιευθεί τον Μάιο στην εφημερίδα New York Times. Η Facebook τότε είχε απορρίψει το αίτημα του Χιουζ να διασπαστεί η εταιρία στα τρία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.