ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καμπανάκι από τους γιατρούς για τα τεστ γρίπης στα φαρμακεία

1 min read

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τον τρόπο που διενεργούνται τα τεστ για τη γρίπη.

Προειδοποίηση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζοντας ότι η εκτέλεση τεστ για γρίπη από μη ιατρούς ενέχει πολλούς κινδύνους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο, πολλά φαρμακεία -εκτός από τα διαγνωστικά τεστ covid, τα οποία εμπίπτουν στις ειδικές διατάξεις περί πανδημίας- να εκτελούν και διαγνωστικά τεστ για τη γρίπη.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά, ότι η διενέργεια των τεστ είναι Ιατρική Πράξη και η εκτέλεσή τους από μη ιατρούς ενέχει πολλούς κινδύνους.

Επίσης θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή ενέχει τεράστιο κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα με την απόρριψη μολυσματικών βιολογικών υλικών στους απλούς κάδους αποκομιδής σκουπιδιών, χωρίς καμία προφύλαξη ή συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση στο πρόβλημα που δημιουργείται, με κύριο γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.»

Έφτασαν τα διπλά τεστ στα φαρμακεία

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μερικές εβδομάδα έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα διπλά self test για κορονοϊό και γρίπη, τα οποία διαθέτουν πλέον τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους διαγνωστικά τεστ, με τη διαφορά πως αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν ταυτόχρονα τόσο τον κορωνοϊό όσο και τη γρίπη Α ή/και Β τύπου.

Τα τεστ γίνονται με τον ίδιο τρόπο, απλά έχουν δύο υποδοχές για το δείγμα (βάζουμε μία σταγόνα υγρού για τον κορωνοϊό και μία για τη γρίπη) και δύο ενδείξεις.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορωνοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.