ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: «Θερίζει» με ριπές ανέμου 111 χιλιομέτρων Αττική και Βοιωτία

1 min read

Χτυπά ανελέητα η κακοκαιρία.

Ισχυρές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας και της Βόρειας και Βορειοδυτικής Αττικής έχει φέρει η Ζηνοβία.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πεντέλη η μέγιστη ριπή που καταγράφηκε έφτασε τα 111 χλμ/ώρα.

Στον πίνακα παρουσιάζονται τα ολικά ύψη υετού (βροχή / χιόνι) καθώς και οι μέγιστες ριπές ανέμου που καταγράφηκαν σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Εγκλωβίστηκαν 13 άτομα στη Βοιωτία

Τα 13 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, λόγω της χιονόπτωσης, στην Στεφάνη Βοιωτίας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα άτομα αυτά απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους, που είχαν ακινητοποιηθεί στην επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, στο ύψος της Στεφάνης, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι στα Χανιά

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και πετρών έχουν αναφερθεί σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Πλατανιά στις περιοχές Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Κισσάμου στον επαρχιακό δρόμο προς Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια.

Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα είναι οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.