ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία – Βόρεια Εύβοια: Απεγκλωβίστηκαν 100 κάτοικοι – Νέος εφιάλτης μετά τις φωτιές

1 min read

Σε απόγνωση άφησε η κακοκαιρία «Αθηνά» τους κατοίκους στη βόρεια Εύβοια, σχεδόν δύο μήνες μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. Αγωνία για τις επόμενες ώρες μετά μία εφιαλτική νύχτα.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε με μένος τη βόρεια Εύβοια. Οι κάτοικοι του Δήμου Λίμνης Αγίας Άννας δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τον πύρινο εφιάλτη και τώρα ζουν έναν άλλον. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλούν νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή και κυρίως έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο». Αλλά και στην Κοτσικιά η μανία του νερού παρέσυρε στη θάλασσα τον εξοπλισμό των καταστημάτων και τα οικιακά σκεύη των σπιτιών.

Τέτοιου είδους καταστροφή δεν έχει υποστεί ξανά η περιοχή δηλώνουν κάτοικοι στο evima.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταστραφήκαμε για ακόμη μία φορά. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες και θα το παλέψουμε για την επόμενη μέρα. Θέλουμε την πολιτεία να ακουμπήσει επάνω μας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές

«Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Μιλώντας στο OPEN ο Φάνης Σπανός έκανε λόγο για προβλήματα και στα Βασιλικά.

«Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές, και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρισαν», συνέχισε ο Φάνης Σπανός.

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βόρεια Εύβοια: Δραματικές ώρες

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο, ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραλιακό μέτωπο στην Αχλαδιά έχει πάθει τεράστια καταστροφή, όπως επίσης και στην Αγία Άννα.

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βόρεια Εύβοια: Ανυπολόγιστες οι ζημιές

«Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία Άννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».

«Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση και ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγ. Άννας, Γ. Τσαπουρνιώτης που όπως σημειώνει «όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθούσε να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση» επισήμανε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.