ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Εικόνες καταστροφής στην Κινέτα βίντεο

1 min read

Εικόνες καταστροφής από σπίτια, επιχειρήσεις και περιουσίες έρχονται από την Κινέτα εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα, μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων, επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το είχα αφήσει λίγο πριν την Εθνική, μήπως και σωθεί και έφτασε εδώ που βλέπετε. Το κρατάει η κολόνα και το καλώδιο, ευτυχώς δεν πήγε μέσα στο σπίτι. Δεν ξέρω… Είχαμε 1.80 μ. νερό το λιγότερο στο σπίτι. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να σωθούμε, δεν είχαμε που αλλού να πάμε και πήραμε την Πυροσβεστική» δήλωσε ο ιδιοκτήτης ενός από τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν.

Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη φερτά υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» από το Σεπτέμβριο του 2018

Δείτε τις φωτογραφίες από τον κόμβο Βαλαλάϊ, στον οικισμό του Περάματος:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος newsbeast

Δημοσίευση στα Social Media