ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία Genesis – Πρόγνωση Μαρουσάκη: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Πότε θα περιοριστεί

1 min read

Η κακοκαιρία Genesis βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κλοιό αστάθειας θα παραμείνουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας για τουλάχιστον 24 ώρες ακόμη, μιας και το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα συνεχίσει να στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας.

Κατά διαστήματα θα έχουμε και πάλι έντονα φαινόμενα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και προς το δυτικό και Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καθώς πηγαίνουμε προς τις βραδινέ ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται μέσα στη θάλασσα, άρα θέλει προσοχή η ανατολική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή τα ανατολικά παράλια, προς την ανατολική Θεσσαλία, την περιοχή της βόρειας και κεντρικής Εύβοιας προς την περιοχή των Σποράδων, προς τη Χαλκιδική και γενικότερα το ανατολικο-βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν σε κλοιό κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και το Σάββατο

Το κύμα κακοκαιρίας μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, δηλαδή στην περιοχή της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ακόμη και τμήματα της Πελοποννήσου.

Κάποιες βροχοπτώσεις, όχι όμως ιδιαίτερα σημαντικές, θα δεχθούν και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Όσον αφορά στην Αττική, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, μόνο βροχές μέσα στη νύχτα και αύριο, χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Περιορίζεται η κακοκαιρία από την Κυριακή

Την Κυριακή θα αρχίσει να περιορίζεται το κύμα αστάθειας, ιδιαίτερα από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αφορά κυρίως περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Ίσως δούμε και κάποιες μπόρες στα βουτά της Κρήτης.

Καλύτερα τα νέα για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όπου πλέον η αστάθεια περιορίζεται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και μόνο της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.