ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κακοκαιρία Eva: Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» Η πρόγνωση Μαρουσάκη

1 min read

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς η «κακοκαιρία Eva» είναι προ των πυλών. Από σήμερα αλλάζει ραγδαία τα σκηνικό του καιρού με τους μετεωρολόγους να συνιστούν προσοχή και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.  

Ειδικότερα ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της βόρειας Ιταλίας θα αρχίσει να κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και έτσι το βράδυ της Παρασκευής θα «χτυπήσει» τις πρώτες περιοχές της χώρας μας από τα βορειοδυτικά.

Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα

Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν περιοχές λόγω της κακοκαιρίας καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού κάποιες συγκεκριμένες ώρες. Οι περιοχές που είναι πιο επικίνδυνες είναι η Βόρεια Εύβοια,  η Πελοπόννησος, η Βοιωτία αλλά και η Αττική. Ειδικότερα στην Αττική υπάρχει αυξημένος κίνδυνος στο δυτικό βορειοδυτικό τόξο όπου θα πέσουν οι μεγαλύτερης διάρκειας καταιγίδες κυρίως την Κυριακή το απόγευμα.

Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πλήξει και πότε

Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη βόρεια Ιταλία και κινείται νοτιοανατολικά θα «χτυπήσει» αρχικά το βράδυ της Παρασκευής τα βορειοδυτικά και από το Σάββατο τις υπόλοιπες περιοχές. Αναλυτικά, και σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα κινηθεί σε τρεις φάσεις:

Από το βράδυ της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου θα πλήξει τα Δυτικά και συγκεκριμένα τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ειδικότερα την Αττική, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. «Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής» ανέφερε ο μετεωρολόγος συνιστώντας προσοχή επειδή εκείνη την ώρα θα διεξάγεται το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, η κακοκαιρία θα κινηθεί προς ανατολικά και θα «χτυπήσει» τα Δωδεκάνησα, Σποράδες και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει προς την περιοχή του Πηλίου, στη Μαγνησία και τη Βόρεια Εύβοια που έχει πληγεί και τα πρόσφατα χρόνια από πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τρίτη.

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η κακοκαιρία Eva όπως ονομάστηκε θα χτυπήσει με την ίδια σφοδρότητα που έχει ήδη προαναγγελθεί σύμφωνα με το νέο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3-11-22 με α.α. 09/2022 και επικαιροποιήθηκε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα:

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες

και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.