ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kaiser: Οι αμερικανοί δεν εμβολιάζονται, μόλις το 22% με νέο ενισχυτικό FDA: Η Pfizer συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά

1 min read

Περίπου το 50% των Αμερικανών λέει ότι δεν χρειάζονται νέα ενισχυτική δόση με βάση δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation (KFF)…
Επίσης μόλις το 22% των αμερικανών έχει λάβει το νέο δισθενικό εμβόλιο…
Ταυτόχρονα μελέτη του FDA του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων αναφέρει ότι το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά….

Οι αμερικανοί κουράστηκαν από τα εμβόλια και δεν θα εμβολιαστούν με νέα για τον Covid 19…

Περίπου ο μισός ενήλικος πληθυσμός των ΗΠΑ λέει ότι δεν χρειάζεται το πιο πρόσφατο αναμνηστικό για τον COVID-19, ενώ μόλις το 22% έχει ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation (KFF) για το COVID-19 Monitor, μόνο το 22% των ενηλίκων έχει λάβει το νέο δισθενές ενισχυτικό από τότε που κυκλοφόρησε μόλις τον Σεπτέμβριο 2022.
Ένα άλλο 16% ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει να εμβολιαστεί «το συντομότερο δυνατό».
Αυτά τα ευρήματα διαφέρουν ελαφρώς από εκείνα που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 8 Δεκεμβρίου, που έδειξε ότι μόνο το 16,3% των επιλέξιμων ενηλίκων έχει λάβει το ενημερωμένο αναμνηστικό.
Τα CDC ταξινομούν ως «πλήρως εμβολιασμένα» τα άτομα που ολοκλήρωσαν τη μονοσθενή σειρά COVID-19 του αρχικού στελέχους SARS-CoV-2 και η ταξινόμηση δεν απαιτεί ενισχυτή.
Τα νέα δισθενή εμβόλια, που δημιουργήθηκαν τόσο από την Pfizer όσο και από τη Moderna στοχεύουν συγκεκριμένα τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron, αλλά και από τις παραλλαγές BQ. 1 και BQ.1.1, που αποτελούν σχεδόν το 70% των νέων περιπτώσεων».

Μεταξύ των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 44% ένιωθαν ότι δεν χρειάζονται το νέο αναμνηστικό.
Από αυτούς, το 37% δεν πιστεύει ότι το διαφημιζόμενο όφελος του ενισχυτή δεν αξίζει τον κόπο, ενώ το 36% είπε ότι ήταν «πολύ απασχολημένοι» για να εμβολιαστούν εκ νέου.
Το 23% ανέφερε παρενέργειες από προηγούμενα εμβόλια για τον COVID-19 για να αιτιολογήσουν την άρνηση τους.
Το 9% ανέφερε ότι σίγουρα δεν θα λάβουν καμία ενισχυτική δόση.
Ο πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω, ο πιο ευάλωτος από τον COVID-19, έδειξε ελαφρώς μεγαλύτερη ανησυχία με το 43% να εκφράζει άγχος για πιθανή ασθένεια από Covid 19.

Το χάσμα Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατών

Τα στοιχεία που προέρχονται από τη δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation έδειξαν σημαντική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι αξιολογούν τα εμβόλια σε σχέση με τους Δημοκρατικούς.
Οι Δημοκρατικοί έδειχναν πρόθυμοι να πάρουν την νέα ενισχυτική δόση, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι.
Στην πραγματικότητα, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι οι Δημοκρατικοί είχαν 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 38% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που ταυτίστηκαν ως Δημοκρατικοί είχαν ήδη λάβει το ενισχυτικό, με ένα επιπλέον 28% να έχει την πρόθεση να το κάνει.
Αντιθέτως μόλις το 12% των Ρεπουμπλικάνων είχε αναφέρει ότι είχε εμβολιαστεί με την νέα ενισχυτική δόση.
Το 64% των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι δεν άξιζε το όφελος.
Από τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου ή που εμβολιάστηκαν μόνο μερικώς και, ως εκ τούτου, δεν ήταν κατάλληλοι να λάβουν την αναμνηστική δόση, το 9% ήταν Δημοκρατικοί και το 69% Ρεπουμπλικάνοι

FDA: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer έχει συνδεθεί με την πήξη του αίματος σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Οι ερευνητές του FDA, συγκεντρώνοντας δεδομένα από μια βάση δεδομένων ηλικιωμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσαν ότι η πνευμονική εμβολή – πήξη αίματος στους πνεύμονες – πληρούσε το αρχικό όριο για ένα στατιστικό σήμα και συνέχισε να πληροί τα κριτήρια μετά από βαθύτερη αξιολόγηση.
Τρία άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα – η έλλειψη οξυγόνου στην καρδιά, μια διαταραχή των αιμοπεταλίων που ονομάζεται ανοσοθρομβοπενία και ένας άλλος τύπος πήξης που ονομάζεται ενδαγγειακή πήξη – αρχικά έφθασε στα κόκκινα, είπαν οι ερευνητές.
Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα που καλύπτουν 17,4 εκατομμύρια ηλικιωμένους Αμερικανούς που έλαβαν συνολικά 34,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μεταξύ 10 Δεκεμβρίου 2020 και 16 Ιανουαρίου 2022.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Vaccine την 1η Δεκεμβρίου.
Ο FDA είπε ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τα αποτελέσματα επειδή δεν αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια προκαλούν κανένα από τα τέσσερα αποτελέσματα και επειδή τα ευρήματα «είναι ακόμη υπό διερεύνηση και απαιτούν πιο ισχυρή μελέτη».
Ο Dr Peter McCullough, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για το Ίδρυμα Truth for Health, τόνισε ότι «επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των γιατρών ότι η μεγάλη αύξηση στους θρόμβους αίματος, η εξέλιξη της αθηροσκληρωτικής καρδιακής νόσου και οι διαταραχές του αίματος σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19».

Οι ερευνητές του FDA, με τη βοήθεια επιστημόνων των Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS), ανέλυσαν δεδομένα από τη βάση δεδομένων CMS.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεστ πιθανοτήτων για να ανιχνεύσουν αυξημένο κίνδυνο για ένα ή περισσότερα από τα 14 αποτελέσματα μετά τον εμβολιασμό.
Ο στόχος ήταν να διαπιστωθεί εάν ο εμβολιασμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων εκβάσεων, όπως η πνευμονική εμβολή ή η πήξη του αίματος στους πνεύμονες.
Εάν ένα αποτέλεσμα πληρούσε ένα συγκεκριμένο στατιστικό όριο, αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο.

Τα αρχικά αποτελέσματα της παρακολούθησης ασφάλειας εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο τεσσάρων συμβάντων, ανακοίνωσε η FDA στις 12 Ιουλίου 2021…
Ήταν τα ίδια τέσσερα που περιγράφονται στο νέο έγγραφο, το οποίο είναι η πρώτη ενημέρωση που έδωσε ο οργανισμός.
Από τις 15 Ιανουαρίου 2022, ανιχνεύθηκαν 9.065 περιπτώσεις έλλειψης οξυγόνου στην καρδιά -γνωστό ως οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου-, αποκάλυψαν οι ερευνητές στη νέα μελέτη.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία, εντοπίστηκαν 6.346 περιπτώσεις πνευμονικής εμβολής, 1.064 περιπτώσεις ανοσοθρομβοπενίας και 263 περιπτώσεις πήξης.

Τα σήματα ανιχνεύθηκαν μόνο μετά τον εμβολιασμό Pfizer.
Οι αναλύσεις για σήματα μετά τη λήψη των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson δεν έδειξαν ανησυχίες.
Και τα τρία εμβόλια έχουν συνδεθεί με μια σειρά από παρενέργειες.
Η φλεγμονή της καρδιάς συνδέεται αιτιολογικά με τα εμβόλια Moderna και Pfizer, επιβεβαίωσαν ειδικοί σε όλο τον κόσμο, ενώ η Johnson & Johnson’s έχει συσχετιστεί με θρόμβους στο αίμα.

Περίπου 4.214 αναφορές πνευμονικής εμβολής μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων 1.886 αναφορών μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer, έχουν αναφερθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου των ΗΠΑ έως τις 9 Δεκεμβρίου.
Από την ίδια ημερομηνία, 1.434 αναφορές για έμφραγμα του μυοκαρδίου μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων 736 μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer.469 αναφορές ανοσοθρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων 234 μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.