ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός Χριστούγεννα Η εκτίμηση του Αρναούτογλου για κρύο και χιόνια

1 min read

Καιρός Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα στις γιορτές εκτιμά ο Σάκης Αρναούτογλου πως θα κάνει αισθητή την παρουσία του ο χειμώνας στη χώρα μας.

Ο χειμώνας μπαίνει και τυπικά από την 1η Δεκεμβρίου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε στη δημοσιότητα την αναλογική εκτίμησή του για τον καιρό του Δεκεμβρίου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του από τους δείκτες της ΝΑΟ, ΕΝSO και Madden Julian, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την εξέλιξη του καιρού για τον Δεκέμβριο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ουσιαστικά χειμωνιάτικο σκηνικό, θα πρέπει να αναμένεται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Διαβάστε αναλυτικά την εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου και δείτε στην γκάλερι τους σχετικούς χάρτες.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2020

Χρησιμοποιώντας ως οδηγό τους δείκτες της Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης (ΝΑΟ) τη Νότια Ταλάντωση Ελ Νίνιο (ΕΝSO) και κυρίως την Ταλάντωση Madden Julian σας παραθέτω μία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης τις εξέλιξης του καιρού για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Τις ανεβάζω στο διαδίκτυο Από το 2003 κατά περιόδους καθώς πολλοί φίλοι από τη σελίδα μου στο Facebook μου τις ζητάνε και τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες! Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα και χάρτες του μετεοσιελ ανά δεκαήμερο έτσι ώστε να υπάρχει και η ανάλογη σύγκριση με τους τρέχοντες μετεωρολογικούς χάρτες των επόμενων ημερών

Με δυο λόγια και πολύ χοντρικά μέχρι τις 15 -18 του Δεκέμβρη ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας (εξαιρουμένων των δύο επόμενων ημερών κυρίως στα βόρεια) δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο χειμωνιάτικο ενδιαφέρον με αξιόλογες κατά τόπους βροχές, ενώ χοντρικά το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη οι πιθανότητες έστω και για κάποιες μέρες, για πραγματικό χειμωνιάτικο κρύο μαζί και με “χειμωνιάτικα” φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια αυξάνεται σημαντικά σύμφωνα με την αναλογική αυτή η εκτίμηση!

Προσοχή!

Η συγκεκριμένη αναλογική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη είναι πειραματική και φυσικά δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση καμία επίσημη καθημερινή πρόγνωση!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.