ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: Θωρακίζονται οι εθνικές οδοί ενόψει χιονιά – Συμβουλές στους οδηγούς

1 min read

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και συμβουλές στους οδηγούς παρέχονται

Ανακοινώσεις ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την χώρα μας την Κυριακή εξέδωσαν η «Νέα Οδός Α.Ε.» (Αθηνών-Λαμίας) και η «Μορέας Α.Ε.» (Κορίνθου- Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης).

«Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και παγετό».

Η Νέα Οδός, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν, να τηρούν τα εξής:

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

Σε περίπτωση που το όχημα τους δεν φέρει χειμερινά ελαστικά, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. 

Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματος.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρείας. Οσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να τηλεφωνούν στο 22950-26900. Οσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641-306306.  

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζεται ότι:

Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

Η ταχύτητα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 με 40 χλμ. / ώρα.

Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.  

Μορέας: Προληπτικά μέτρα για την ερχόμενη κακοκαιρία

«Ενόψει των χιονοπτώσεων που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας λόγω των εορτών, συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Μορέας».

Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο. 

Έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.

Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας. 

Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά. 

Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562000.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.