ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός στο κόκκινο ο υδράργυρος το σαββατοκύριακο πού θα χτυπήσει 38αρια

1 min read

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας – Πότε και πού θα επιστρέψουν οι βροχές – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Οι ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες που επεκτείνονται από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να σκαργαλώσει έως και τους 38 βαθμούς σήμερα και αύριο.

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει ξανά από τη Δευτέρα, με νέα κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κατά τόπους.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα (22/6) η ΕΜΥ με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσεις μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, όπου μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 22 και 35 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στην Ήπειρο έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίο

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για σήμερα

Ο καιρός την Κυριακή, 23 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό έως και τη Δευτέρα:

1-7.PNG
01Ο καιρός σήμερα Σάββατο

Ο καιρός τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου

Αρχικά στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια κυρίως ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.