ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

1 min read

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αφρικανική σκόνη – Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Τα φαινόμενα ήδη που ήδη αρχίσουν να επηρεάζουν τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας από το βράδυ θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τη δυτική Ελλάδα και μέχρι τα μεσάνυχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου – Πλησιάζει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Για επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγοςΓιάννης Καλλιάνος τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες.

Όπως αναφέρει ο κ Καλλιάνος, στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, η Πέμπτη (24/5) θα είναι βροχερή σε αρκετά μεγάλο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα –τα οποία κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα – να επηρεάζουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Αθήνα από τις μεσημεριανές ώρες ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρέχει από το πρωί.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

«Ήδη από σήμερα, ο καιρός έχει καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, αφού κατά διαστήματα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η αυριανή, όμως, μέρα (Πέμπτη) θα είναι περισσότερο βροχερή, αφού αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Η ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ



Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι, όμως, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό. Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, προσωπικά αναμένω αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει η μέρα με σχετικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Παρόλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ

Σχεδόν φυσιολογικές – για την εποχή – θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26 – 27 και τοπικά του 28 βαθμούς κελσίου.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ

Και τις επόμενες μέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή».

Δείτε στην gallery του άρθρου το χάρτη με τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία…

Ο καιρός την Πέμπτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 24 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στην Κρήτη .

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονες μπόρες/καταιγίδες το επόμενο 24ωρο

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους έντονες μπόρες και καταιγίδες έκανε και ο έμπειρος προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο ειδήσεων της Τρίτης (22/5)

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Σάκης Αρναούγλου στο βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε από την ΕΡΤ3:

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.