ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: ΠΡΟΣΟΧΗ – Πλησιάζει νέος καύσωνας – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

1 min read

Καιρός: Ένα τετραήμερο με 40άρια είναι προ των πυλών μετά την ολιγοήμερη ανάσα με κανονικές θερμοκρασίες.

Το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει ήδη από αύριο, Τετάρτη ενώ από την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα!

Συγκεκριμένα, θερμοκρασία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την Τρίτη, ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), από 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 37 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή με την ΕΜΥ να προβλέπει στα ηπειρωτικά 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το Σάββατο θα παραμείνει αμετάβλητη. Μικρή ανάσα αναμένεται στα ανατολικά την Κυριακή με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ίδια υψηλά επίπεδα των 40 βαθμών κελσίου θα διατηρηθεί και την Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δείτε τους χάρτες με την πρόγνωση και τις θερμοκρασίες ανά περιοχή:

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.