ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός: Μίνι καύσωνας – Άγγιξε τους 39 βαθμούς το θερμόμετρο

1 min read

Τους 39 βαθμούς, σχεδόν, άγγιξε σήμερα, Κυριακή το θερμόμετρο στην Πελοπόννησο, ενώ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν επίσης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής στα Αρφαρά Μεσσηνίας (38,9), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (38,5), στον Πύργο Ηλείας (38,2), στο Αγρίνιο (37,8) και στα Τρίκαλα (37,3).

Τη Δευτέρα αναμένονται στη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, δίνοντας βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές ή μπουρίνια ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 32 βαθμούς, αλλά στα νησιά στις Σποράδες, στης Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Max Temp June 91

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι 5 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Max Temp June 9

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.