ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται τριήμερο έντονης αστάθειας – Πιθανότητα καταιγίδων και στην Αττική

1 min read

Ένα τριήμερο έντονης αστάθειας του καιρού «ανοίγεται» από αύριο, Παρασκευή, για αρκετές περιοχές στην Ελλάδα. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές οι καταιγίδες, ακόμα και το χαλάζι.

Τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν και θα γενικευτούν και έτσι, αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ειδικότερα, θα επηρεαστούν αρκετά η περιοχή της Ηπείρου, η Θεσσαλία, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και το βορειο-βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ δεν αποκλείονται καταιγίδες και στην Αττική την Κυριακή, προς το απόγευμα.

Μεγάλη προσοχή εφιστά ο μετεωρολόγος και για τους έντονους κεραυνούς, καθώς λόγω εποχής «χτυπάνε» χαμηλά, ενώ η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιές, όπως τονίζει.

Τέλος, τα ευχάριστα έρχονται από τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς φαίνεται πως η αστάθεια αυτή θα περιοριστεί στα βορειοανατολικά και τελικά θα εξασθενήσει.

Το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τον Δεκαπενταύγουστο ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Την Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.