ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός Αναλυτικά η πρόγνωση

1 min read

Ο καιρός πρόγνωση

Aστατος κατά διαστήματα με τοπικές βροχές για το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και στα Επτάνησα, κυρίως όμως στα ορεινά τμήματα,  στην κεντρική Πελοπόννησο, στην κεντρική Στερεά, την Ηπειρο και στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως όμως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Δύσκολα για το πρώτο μισό της ημέρας θα επηρεαστούν κάποιες πεδινές περιοχές ίσως στην Θράκη βρέξει κατά και στα πεδινά τμήματα αλλά μέχρι εκεί.

Για το πρώτο μισό της ημέρας θα βρέχει κατά περιόδους και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές εξασθενημένος κατά βάση από το βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι και την περιοχή της Ρόδου. Δεν φαίνεται ωστόσο να επηρεάζεται το Καστελόριζο.

Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού από το μεσημέρι προς απόγευμα, κυρίως το απόγευμα της Πέμπτης και στη συνέχεια, όπου σύμφωνα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα δυναμώσουν οι βροχοπτώσεις στη δυτική ελλάδα, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, θα δυναμώνουν οι βροχοπτώσεις κατά τόπους κατά περιόδους, ίσως έχουμε και κάποιες τοπικές καταιγίδες σε αυτές περιοχές.

Φαινόμενα τα οποία θα «περπατήσουν» ανατολικότερα και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επηρεάσουν και περιοχές της υπόλοιπης Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς, ανατολικής Στερεάς, περιοχές της Εύβοιας και των Σποράδων της Θεσσαλίας.  Σε όλες αυτές τις περιοχές θα έχουμε και πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις πάνω από τα 1400 μέτρα.

Γενικά όμως φαίνεται ότι θα επηρεαστούν και οι Κυκλάδες. Ενώ δεν θα επηρεαστεί το νότιο τμήμα της χώρας μας της νησιωτικής Ελλάδας, δηλαδή οι περιοχές του Αιγαίου.

Για την περιοχή της Αττικής θα περιμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ θα πυκνώσουν οι νεφώσεις που δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές.  Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Για την περιοχή της θεσσαλονίκης θα περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις. Επίσης μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό προς τις βραδινές ώρες και στη συνέχεια φαίνεται ότι αυτές οι νεφώσεις θα ξεκινήσουν να δίνουν κάποιες τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Όσο πιο νότια τόσο πιο πιθανό να βρέξει.

Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής και ενώ στα νότια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και στα νότια τμήματα του νομού Χαλκιδικής πάνω από τα 700 με 800 μέτρα.

Θερμοκρασίες λίγο πιο κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή κυρίως βοριάδες έως και 4 5 μποφόρ στην περιοχή του θερμαϊκού όπου θα στραφούν βέβαια σε νοτιάδες έως και 3 με 4 μποφόρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.