ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καίνε» οι λογαριασμοί ρεύματος – Ασήκωτο βάρος για τους καταναλωτές

1 min read

Ασήκωτο είναι το βάρος που έχουν να σηκώσουν οι επιχειρήσεις με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αβραάμ Νικολάου, ιδιοκτήτη τεσσάρων γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη.

«Εκεί που δίναμε 8.000€, δίνουμε τώρα 24 με 28.000€ τον μήνα. Έχουμε μία τεράστια αύξηση πάνω σε αυτό το κομμάτι και βλέπουμε ότι δεν σταματάει, ανεβαίνει το ρεύμα κάθε μήνα παραπάνω».

Οι αριθμοί των λογαριασμών που κρατάει στα χέρια του, ζαλίζουν. Πριν από μερικούς μήνες είχε να πληρώσει σχεδόν 2.000€ για κάθε γυμναστήριο. Τώρα με την ίδια κατανάλωση καλείτε να πληρώσει τα τετραπλά.

«1.994€ το μήνα πριν – 3.984€ τώρα για 15 μέρες».

Ο φόβος του λουκέτου… αναπόφευκτος.

«Σε 3-4 μήνες θα πέσει λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις που καίνε όλη μέρα ρεύμα δε θα αντέξουν αυτό το κύμα εξόδων».

Αναπόφευκτες οι ανατιμήσεις στο εμπόριο λόγω ρεύματος

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα τους λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Είναι ένα βασικό πρόβλημα πλέον σίγουρα για τα νοικοκυριά και σίγουρα και για εμάς τους επαγγελματίες διότι αδυνατούμε πλέον να συγκρατήσουμε τις τιμές», λέει ο Αθανάσιος Τσικουρίκας, ιδιοκτήτης καταστήματος.

Ο κ. Τσικουρίκας, ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος ξηρών καρπών, βλέπει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να έχουν ανέβει δέκα φορές πάνω από πέρυσι.

«Το κατάστημα είναι το ελάχιστο δυνατό, 15 μέτρα μαγαζί, 3 λάμπες, ταμειακή ζυγαριά με μπαταρίες. 360€ σχεδόν τώρα. Εγώ πλήρωνα πάντα 30-40€, αυτός ήταν ο λογαριασμός που πλήρωνα».

Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες για το αύριο, φοβούνται πως το λουκέτο αποτελεί μονόδρομο.

Δημοσίευση στα Social Media