ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Και νέο τουρκικό άρμα μάχης: Ιδού ο μελλοντικός αντικαταστάτης των αρμάτων μάχης Μ48

1 min read

Η τουρκική εταιρεία Otokar ολοκλήρωσε τους πρώτους έλεγχους κινητικότητας και βολών του ελαφρού άρματος πυρών υποστήριξης Tulpar, το οποίο αναπτύχθηκε για να καλύψει τις δυνητικές απαιτήσεις τουλάχιστον δύο εξαγωγικών πελατών, αλλά και του τουρκικού Στρατού που θέλει να αντικαταστήσει τα «αρχαία» Μ48Α4ΤΤ καθώς οι μεγάλες τους ποσότητες (3.000 άρματα περίπου) δεν επιτρέπουν μαζική αντικατάσταση από κύρια άρματα μάχης των 60-75 τ. όπως το Αltay.

Το Tulpar χρησιμοποιεί  τον βελγικό πύργο CMI Defence Cockerill 3105 που ήδη παράγεται μαζικά για την Σαουδική Αραβία (με περισσότερους από 130 πύργους να έχουν παραδοθεί) και με την προσθήκη επιπλέον θωράκισης θα αποκτήσει διπλάσια αντοχή σε βολές αντιαρματικών όπλων και βλημάτων των 105 χλστ. από αυτή που έχουν σήμερα τα Μ48, φτάνοντας τα τα 800 RHA στο εμπρόσθιο τόξο.

Ο πύργος Cockerill 3105 φέρει ένα ραβδωτό υψηλής πίεσης πυροβόλο των 105 χιλιοστών εφοδιασμένο με θερμοαπαγωγικό περίβλημα και εκκενωτή αερίων. Το 105 χιλιοστών πυροβόλο τροφοδοτείται από σύστημα αυτόματης γέμισης που επιτρέπει στον πύργο να επανδρωθεί μόνο από τον  αρχηγό και ένα πυροβολητή.

Επίσης, διαθέτει ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών (MG) και μια δέσμη εκτοξευτών καπνογόνων ηλεκτρικής πυροδότησης σε κάθε πλευρά.

Το πυροβόλο  μπορεί επίσης να βάλλει τον καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο εκτοξευόμενο από πυροβόλο Falarick (GATGM) που αναπτύσσεται στην Ουκρανία και έχει μέγιστο δραστικό βεληνεκές 5.000 μέτρων.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που θα είχε εισαχθεί στον Ελληνικό Στρατό από το 2010 με τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3ΗΕL, πριν το «πάγωμα» και εν τέλει την ματαίωση της προμήθειας των 420 ΤΟΜΑ από την Ρωσία.

Ο Falarick (GATGM) μπορεί να βάλλει και να καταστρέφει όλα τα ελληνικά άρματα μάχης (δυνατότητα διάτρησης 1200 RHA) πριν καν αυτά μπορέσουν να κάνουν βολή

Το Tulpar διαθέτει πλήρωμα τριών – αρχηγός, πυροβολητής και οδηγός- αλλά υπάρχει επιπρόσθετος χώρος στο πίσω μέρος για δύο επιβιβασμένους στρατιώτες και για περισσότερα πυρομαχικά των 105 χιλ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.