ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Και νέο ένταλμα σύλληψης για τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας! Κατηγορείται για προδοσία, λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Μόσχα το 2010!

1 min read

Νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εξέδωσε σήμερα Δευτέρα κατηγορώντας τον για προδοσία, λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Μόσχα το 2010 σχετικά με την παρουσία του Ρωσικού Στόλου στην Κριμαία.

Η συμφωνία, ευρύτερη γνωστή ως Σύμφωνο του Χαρκόβου, επέτρεψε στη Μόσχα να επεκτείνει την παρουσία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Υπενθυμίζεται ότι, παρά το νέο ένταλμα σύλληψης, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει διαφύγει στη Ρωσία το 2014 μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην για προδοσία σε κάθειρξη 13 ετών.

Εκείνη η υπόθεση αφορούσε επιστολή που ο Γιανουκόβιτς είχε στείλει την 1η Μαρτίου στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να αποκαταστήσει την τάξη στην Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει άμεσα με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας για σχολιασμό της δικαστικής απόφασης, επισημαίνοντας πως στο παρελθόν έχει αρνηθεί την κατηγορία της προδοσίας.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανέφερε ότι το δικαστήριο του Κιέβου διέταξε τη σύλληψη του Γιανουκόβιτς επειδή το Σύμφωνο του Χαρκόβου είχε επιτρέψει στη Ρωσία να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων που διατηρούσε στην Ουκρανία και στη συνέχεια να καταλάβει και να προσαρτήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ουκρανοί ερευνητές είχαν ενημερώσει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πέρυσι τον Ιανουάριο, ότι ήταν ύποπτος για προδοσία λόγω του Συμφώνου που υπέγραψε με τη Μόσχα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.