ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Και νέα… ηλεκτροπληξία: Η Ελλάδα έχει ξανά το ακριβότερο ρεύμα σε ολόκληρη την Ε.Ε

1 min read

Την ώρα το κυρίαρχο αφήγημα στα συστημικά ΜΜΕ είναι οι «πρωτοφανείς οικονομικές επιδόσεις», οι «επενδύσεις», η «τεράστια ανάπτυξη» και η «μείωση της ανεργίας», η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να μας υπενθυμίσει ποια είναι όντως η κατάσταση στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την εκ νέου ανοδική πορεία της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας, γεγονός που την καθιστά την πλέον «τσουχτερή» σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ειδικότερα, με βάση τον ευρωπαϊκό χάρτη τιμών για το ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα που παρουσίασε η ΡΑΕ, φαίνεται καθαρά ότι σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, με τιμή 239,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκαν η Ιταλία και η Μάλτα, με την τιμή του ρεύματος στις χώρες αυτές να είναι 175,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα -αρκετά χαμηλότερα, δηλαδή, από τη δική μας-, ενώ στην αμέσως επόμενη θέση ήταν η Ιρλανδία, με 164,17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί με 145 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όσον αφορά, εξάλλου, στις χώρες με το φθηνότερο ρεύμα (για σήμερα) στην Ευρώπη, στην πρώτη θέση της λίστας των ισοβαθμούν το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, με 45,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στην αμέσως επόμενη θέση βρέθηκε το Βέλγιο με 51,05 ευρώ ανά μεγαβατώρα και ακολούθησε η Δανία με 58,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.