ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Και «με τη βούλα» η πρόταση των ΗΠΑ για μαχητικά F-35 στην Ελλάδα

1 min read

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα αξιωματούχοι του Πενταγώνου για να επιθεωρήσουν τις βάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το σύγχρονο μαχητικό F-35. 

Πρόθεση των ΗΠΑ είναι να προμηθεύσει με μαχητικά F-35 την Ελλάδα όπως προτείνεται στο διακομματικό νομοσχέδιο των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο  εντάχθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πώληση των μαχητικών 5ης γενιάς στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα αξιωματούχοι του Πενταγώνου για να επιθεωρήσουν τις βάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το σύγχρονο μαχητικό, και βέβαια να βοηθήσουν την ελληνική πλευρά στη σύνταξη του επίσημου αιτήματος προς την Ουάσινγκτον για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ακόμα, το αμερικανικό νομοσχέδιο προβλέπει την προμήθεια από το πλεονάζον αμυντικό υλικό στην Ελλάδα διαφόρων τύπων οχημάτων όπως προ ημερών που παραδόθηκαν τα πρώτα 44 Μ1 117 σε σύνολο 12000 θωρακισμένων οχημάτων. Στο προσεχές μέλλον πρόκειται να δούμε και άλλων τύπων αμερικανικά οχήματα, θωρακισμένα και μη να παρέχονται στην Ελλάδα ως πλεονάζον υλικό με συμβολικό τίμημα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.