ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κ.Βελόπουλος σε Κ.Μητσοτάκη: «Κάνε αυτό που πρέπει με το Oruc Reis – Νηοψία ή βύθισή του»!

1 min read

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να γίνουν αυτά που πρέπει για την αντιμετώπιση της εισβολής του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα:

Είτε η βύθισή του είτε νηοψία.

«Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία κατέστησα σαφές στον Πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας.

Η πρέπουσα αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόκληση είναι η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, ως αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η βύθιση του, εάν δεν υπακούσει στις εντολές.

Επέστησα την προσοχή για την ανάγκη υπεράσπισης του κεντρικού Αιγαίου, διακαούς στόχου της Τουρκίας, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τις κινήσεις του Oruc Reis ως αντιπερισπασμό για να μετατοπιστεί η ελληνική γραμμή άμυνας των νησιών.

Εστίασα στην ηχηρή απουσία της Ευρωπαΐκής Ένωσης και ζήτησα την επίκληση του άρθρου 42 για την κοινή ευρωπαΐκή άμυνα.

Ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε εξωτερική απειλή είναι η ομοψυχία του Έθνους. Ομοψυχία όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές του έθνους απέναντι στους εισβολείς.

Τέλος, χαρακτήρισα αυτονόητη αναγκαιότητα την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ώστε να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.