ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κ.Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι θα ζήσουν καλά για τους ανεμβολίαστους υπάρχει η αστυνομία

1 min read

Για «ελευθερίες» σε εμβολιασμένους και «αστυνόμευση» σε ανεμβολίαστους μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάτα τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε με φορείς του εμπορίου και της εστίασης με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την υπευθυνότητα που ήδη δείχνει η εστίαση και το εμπόριο στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά είπε στους καταστηματάρχες της εστίασης ότι οι εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να έχουν τις «ελευθερίες», ενώ για τους ανεμβολίαστους θα υπάρχει έλεγχος, τον οποίο είτε θα κάνει η αστυνομία, είτε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.