ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκινάει η κατάρτιση για τα Μητρώα Αρρένων για το 2017

1 min read

Ξεκινάει η κατάρτιση για τα Μητρώα Αρρένων των τέκνων Ελλήνων πολιτών που γεννήθηκαν το έτος 2017, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη

Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά τη γενόμενη υποδιαίρεση της Ληξιαρχικής Περιφέρειας κάθε Δήμου που προήλθε από συνένωση Ο.Τ.Α.,  εκτός του προέδρου και του αρμοδίου για τα μητρώα αρρένων υπαλλήλου του δήμου, μετέχουν ως μέλη και υπογράφουν τα μητρώα αρρένων όλοι οι Ληξίαρχοι των Ληξιαρχείων που λειτουργούν στο Δήμο. Όπου η ιδιότητα του ληξιάρχου συμπίπτει στο πρόσωπο ενός από τα λοιπά μέλη της επιτροπής, μετέχει σ’ αυτήν ένας δημοτικός σύμβουλος που ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους.

Επιπλέον, επισημαίνονται τα εξής:
1) Η κατάρτιση των ετήσιων μητρώων αρρένων γίνονται βάσει αντιγράφων ή αποσπασμάτων ληξιαρχικών πράξεων γέννησης στα οποία είναι απαραίτητη η αναγραφή του αύξοντα αριθμού δημοτολογίου κανονικής εγγραφής του Έλληνα γονέα.
2) Κατά την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων, το επώνυμο των γεννηθέντων αρρένων αναγράφεται απαραιτήτως με μικρά και όχι με κεφαλαία γράμματα.
Σε περίπτωση που η αναγραφή του επωνύμου από τις Επιτροπές γίνει με κεφαλαία γράμματα, τα σχετικά έντυπα αναπέμπονται σε αυτές προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.
3) Ονομαστικός κατάλογος (ετήσιο μητρώο αρρένων) καταρτίζεται και στην περίπτωση κατά την οποία δε γεννήθηκε κανένα άρρεν τέκνο κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να εξασφαλιστεί η τυχόν εγγραφή αδήλωτων ή μετεγγραφόμένων.
4) Απαραιτήτως στα μητρώα αρρένων πρέπει να εμφανίζονται τα στοιχεία ληξιαρχικής πράξης γέννησης εκάστου ζώντος άρρενος τέκνου έλληνα πολίτη γεννηθέντος κατά το προηγούμενο έτος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.