ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξέφυγε πάλι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Εστειλε στον διάολο αξιωματούχο του ΟΗΕ

1 min read

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έστειλε στον… διάολο έναν ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ, επειδή δήλωσε ότι απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στις Φιλιππίνες.

«Πείτε του να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις της χώρας μου. Μπορεί να πάει στον διάολο», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στον Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν.

Τον προηγούμενο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης της δικαστού Μαρία Λούρδες Σερένο, την οποία ο Ντουτέρτε έχει χαρακτηρίσει «εχθρό» επειδή έχει καταψηφίσει αμφιλεγόμενες προτάσεις της κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι υπήρξαν παραβιάσεις στον τρόπο διορισμού της.

Την Παρασκευή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν, δήλωσε ότι η αποπομπή της Σερένο στέλνει ανησυχητικό μήνυμα στους άλλους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και στα μέλη της δικαστικής εξουσίας.

Δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος του ΟΗΕ που δέχεται επίθεση από τον Ντουτέρτε. Το 2017 ο πρόεδρος των Φιλιππίνων είχε καταφερθεί εναντίον της Ανιές Καλαμάρ, την οποία είχε προσβάλει και είχε απειλήσει να χαστουκίσει.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.