ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηχηρό «Χαστούκι» Σολτς στην κυβέρνηση: Οι συμφωνίες τηρούνται και μετά το Μνημόνιο

1 min read

Μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς δηλώνοντας πως οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και τους πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς στα Νέα για το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δίνεται τώρα η ευκαιρία «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν θα συμμετέχει σε εικασίες για το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 και προειδοποιεί να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» τονίζει ο Σολτς και προσθέτει πως «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».

Παράλληλα θεωρεί ότι «είναι σημαντικές, προκειμένου να μπει η χώρα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους».

Για τον ρόλο του ΔΝΤ ο Σολτς διευκρινίζει πως «παραμένει όπως και πριν στην Ελλάδα με πιστώσεις άνω των 10 δισ. ευρώ και συμμετέχει επίσης με την τεχνογνωσία του στο πλαίσιο της επιτήρησης μετά το τέλος του προγράμματος».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.