ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιταλία: Σαρώνει η ενωμένη Δεξιά Μελόνι, Σαλβίνι Μπερλουσκόνι- Κοντά στο 50% σε δημοσκοπήσεις – Αυτοδύναμη κυβέρνηση

1 min read

Την πρώτη αμιγώς εθνικιστική – δεξιά κυβέρνηση με Meloni, Salvini και Berlusconi φαίνεται πως θα έχει η Ιταλία μετά τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι εκλογές της γείτονος χώρας. 
Αυτό καθώς όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως περίπου στο 50% που θα συγκεντρώσει η ενωμένη Δεξιά από το εκλογικό σώμα.
Η συντηρητική συμμαχία στην Ιταλία που αποτελείται από την Lega, την Forza Italia και ηγείται από τα Αδέλφια της Ιταλίας με αρχηγό την Meloni κατέχει το 49,8% της στήριξης των ψηφοφόρων σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση από το Ινστιτούτου Ερευνών Tecne.

Τα ευρήματα 

Στη δημοσκόπηση, που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου των Ιταλών ψηφοφόρων για τους υποψήφιους που θα στείλουν στη Βουλή, το κεντροαριστερό μπλοκ υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, συγκεντρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, το Κίνημα 5 Αστέρια – που ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ιταλία – εξασφαλίζει τώρα ένα 10,2% και μια πρόσφατα συγκροτηθείσα κεντρώα συμμαχία ένα 4,8%.

it.jpg
Screenshot_4_6.png

Οι μεταρρυθμίσεις 

Αν επικρατήσουν οι εκτιμήσεις η συμμαχία υπό την Meloni ενδεχομένως να καλύψει την πλειοψηφία των 2/3 στην ιταλική Βουλή.
Αυτό θα επιτρέψει στη Δεξιά της χώρας να προωθήσει τη δική της ατζέντα για αλλαγές στη νομοθεσία, όπως ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του γραφείου του πρωθυπουργού ή / και τη διαδικασία για την άμεση εκλογή του προέδρου της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.Giorgia Meloni, η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας;

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, η Meloni φαίνεται έτοιμη να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας εάν, όπως αναμένεται, ο συνασπισμός δεξιά/κεντροδεξιάς κερδίσει τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, καθώς η συμμαχία με Lega και Forza Italia, συμφώνησε ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει να επιλέξει το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού.
Η συμφωνία επετεύχθη σε συνάντηση των ηγετών της δεξιάς/κεντροδεξιάς την Τετάρτη, καθώς η εκκρεμότητα του μελλοντικού πρωθυπουργού είχε προκαλέσει αναταραχή στημ κεντροδεξιά συμμαχία.
Ο Μελόνι, του οποίου το δεξιό κόμμα βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, έθεσε τελεσίγραφο τη Δευτέρα, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να είμαστε σε συμμαχία χωρίς συμφωνία για τον πρωθυπουργό.
Η κεντροδεξιά Forza Italia (FI) του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, είχε προτείνει την αναβολή της απόφασης σε ψηφοφορία των κεντροδεξιών βουλευτών μετά τις εκλογές.
«Ας κερδίσουμε πρώτα και μετά δούμε ποιος θα σηκώσει το κύπελλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντονιστής της FI Antonio Tajani.
Αλλά η στάση της Meloni επικράτησε στη συνάντηση της Τετάρτης, καθώς ο ηγέτης της Lega Matteo Salvini τάχθηκε υπέρ της αρχής ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει επίσης να έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον πρωθυπουργό.
Βέβαια, ο Silvio Berlusconi εξακολουθεί να δηλώνει ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού.

Berlusconi:  Θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού

«Θα πάρω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα μου, Forza Italia, θα είναι κύριος στυλοβάτης της κεντροδεξιάς.
Εμείς είμαστε η μόνη, πραγματική κεντρώα δύναμη”, δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του.
«Θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και θα μειώσουμε τους φόρους. Θα φυτέψουμε ένα εκατομμύριο καινούργια δέντρα και θα αυξήσουμε όλες τις συντάξεις στα 1.000 ευρώ τον μήνα“, υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και καναλάρχης. Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του «υποστήριξε πάντα την κυβέρνηση Draghi,  αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι – ούτως ή άλλως – αυτή η κυβερνητική συμμαχία θα ολοκλήρωνε το έργο της τον Μάρτιο».
Ο Berlusconi δήλωσε πως θεωρεί ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι «η κεντροαριστερά είναι κάθε άλλο παρά ενωμένη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έληξε η συμπόρευσή της με τα Πέντε Αστέρια»

.www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.