ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιταλία: «Πράσινο Φως» από τη Γερουσία στην παραπομπή Σαλβίνι σε δίκη

1 min read

Με 149 ψήφους υπέρ, 141 κατά και μια αποχή, η Γερουσία της Ρώμης έδωσε το “πράσινο φως” στην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, για την υπόθεση του πλοίου Open Arms.

Η ιταλική δικαιοσύνη, τώρα, θα πρέπει να λάβει την οριστική απόφαση για το αν ο αρχηγός της Λέγκα θα πρέπει να δικαστεί για στέρηση ατομικής ελευθερίας.

Η όλη υπόθεση αφορά την άρνηση του Σαλβίνι, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, το περασμένο καλοκαίρι, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίου ΜΚΟ, που μετέφερε πάνω από εκατό μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρόκειται για τους 107 μετανάστες και πρόσφυγες που τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας της απαγόρευσης του Σαλβίνι, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο της ΜΚΟ που τους είχε διασώσει και ζητούσε την απαραίτητη άδεια για να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Την συγκεκριμένη περίοδο ο επικεφαλής της Λέγκα ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών και θεωρούσε ότι η αποβίβαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με την ειδική εισαγγελία που ασχολείται με τα αδικήματα των υπουργών, ο Σαλβίνι ευθύνεται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την ιταλική Γερουσία την αναγκαία άδεια για μπορέσει να παραπεμφθεί σε δίκη.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε τονίσει ότι «δεν φοβάται και γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για πολιτική δίκη», προσθέτοντας πως όταν αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, στο μεταναστευτικό πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια ακριβώς στρατηγική που εφήρμοσε στο παρελθόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.