ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιταλία: Ο Αντιπλοίαρχος – κατάσκοπος, τα «στικάκια» και η αμοιβή των 5.000 ευρώ

1 min read

Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία μετά την υπόθεση κατασκοπείας αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους διπλωμάτες, με την αμοιβή να αντιστοιχεί σε περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ.

O Ιταλός αντιπλοίαρχος που συνελήφθη χθες βράδυ στη Ρώμη για κατασκοπία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ονομάζεται Βάλτερ Μποτ και εργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της χώρας. Ο Μποτ, όπως διέρρευσε, φωτογράφιζε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές απόρρητο υλικό, το οποίο μετέφερε σε «στικάκι» και στη συνέχεια παρέδιδε στον ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία.

Ο κύριος όγκος των πληροφοριών που παρέδωσε φέρεται ότι αφορά στρατιωτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών και, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Μποτ έλαβε από τον Ρώσο στρατιωτικό πέντε χιλιάδες ευρώ που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά.

«Η παράδοση απόρρητων εγγράφων από μέρους Ιταλού αξιωματικού σε αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια εχθρική πράξη ιδιαίτερα σοβαρή, σε σχέση με την οποία λάβαμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα» δήλωσε, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.