ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιταλία: Εξετάζει την κήρυξη κατάστασης συναγερμού για την ενέργεια – Επιμένει για πλαφόν στην τιμή

1 min read

Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση συναγερμού για την ενέργεια εξαιτίας της σταδιακής μείωσης της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, και εμμένει στη θέση της για υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Την επόμενη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Σταδιακή μείωση

Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα.

Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στην ευρωπαϊκή σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία πρόκειται να αναφερθεί και πάλι με έμφαση στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Επεισε τον Σολτς

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Francesco Ammendola/Presidential Palace) συζήτησε το θέμα στο ταξίδι προς το Κίεβο με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και φέρεται να κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media