ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια το μισό Σάββατο Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

1 min read

Το Σάββατο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στα δυτικά από το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων και στο Αιγαίο, όπου θα φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που μετά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια -παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν, αρχικά στην δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 03 και 11 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, δε στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και με χιόνια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και τις πρωινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια –παραθαλάσσια τμήματα, με σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, στα δυτικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια, θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με ένταση 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. 

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση την νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.