ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιστορικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα την Δευτέρα

1 min read

Για χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, κάνει λόγο η ΕΜΥ.

«Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι η προσεχής Δευτέρα θα είναι μία άκρως χειμωνιάτικη ημέρα για την κεντρική αλλά ιδιαιτέρως για την βόρεια Ελλάδα» αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιαννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα ντυθούν στα λευκά. Μάλιστα η διάταξη των βαρομετρικών Συστημάτων είναι τέτοια όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, αύριο θα χιονίσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα προέλθει από την εισβολή των πολύ ψυχρών αερίων μαζών, οι οποίες θα πλήξουν τις επόμενες μέρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Χιόνια από απόψε

Από αργά το βράδυ της Κυριακής ήδη θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας που «βλέπουν» προς τη Βουλγαρία. Πολύ γρήγορα όμως, και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, τα φαινόμενα των σφοδρών κατά περιόδους χιονοπτώσεων θα έχουν την τάση να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.




Κατά τόπους θα χιονίζει ακόμα και μέχρι τα πεδινά τμήματα. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως επηρεάζονται και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ σε άλλα τμήματα, στα παραθαλάσσια θα εκδηλώνεται χιονόνερο ή βροχή αλλά σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 100-150 μέτρα τα φαινόμενα αυτά θα μετατρέπονται σε πολύ πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο κ. Καλλιάνος συστήνει σε όσους κινηθούν στις περιοχές της ανατολικής Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας αλλά ιδιαιτέρως της Μακεδονίας και της Θράκης, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι πολύ δύσκολες σε αρκετές περιοχές των διαμερισμάτων.

Πρόκειται για σχεδόν σπάνια διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και θα φέρει χιόνια στη βόρεια Ελλάδα που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.