ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιστορική ντροπή η ομιλία Μητσοτάκη  να αποθεώνει τους Αμερικάνους και να προσβάλλει τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, τους οποίους σύγκρινε με το Τάγμα του Αζόφ

1 min read

Ομιλία υποτέλειας και εξωφρενικό «γλείψιμο» στους Αμερικάνους

Ιστορική ντροπή αποτέλεσε για την χώρα μας η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποθεώνει τους Αμερικάνους και να προσβάλλει τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, τους οποίους όχι μόνον τους σύγκρινε με το Τάγμα Αζόφ των Ουκρανών, αλλά τους έβγαλε και μιμητές!

«Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας» είπε στο αμερικανικό Κογκρέσο μιλώντας για την Ελληνική Επανάσταση, με απίστευτη δουλοπρέπεια προκειμένου να εισπράξει δυνατό χειροκρότημα από τους βουλευτές.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρομοίασε την πολιορκία του Μεσολογγίου και του Έλληνες αγωνιστές με την Μαριούπολη και τους μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ! «Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα» είπε προκαλώντας οργή στους Έλληνες πολίτες για την ντροπιαστική σύγκριση. «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν» πρόσθεσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος μιλούσε επί 45 ολόκληρα λεπτά χωρίς να αναφέρει καν την λέξη «Τουρκία» για να μην εκνευρίσει τον Τζο Μπάιντεν ενόψει της συνεργασίας του με τον Ερντογάν για την πώληση των F16 -που θα χρησιμοποιηθούν όπως όλοι γνωρίζουμε για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου- ζήτησε απλά και αόριστα να σταματήσουν οι παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

«Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή» δήλωσε χωρίς να τολμά να αναφέρει ότι οι Τούρκοι είναι εκείνοι που απειλούν την κυριαρχία της Ελλάδας!

Με όλα αυτά που ξεστόμισε στο Κογκρέσο δίνοντας ρεσιτάλ υποτέλειας με την κίνησή του να παραλληλίσει την αμερικανική ιστορία με την ελληνική επανάσταση του 1821, προκειμένου να καλοπιάσει τους Αμερικάνους, κανείς δεν απορεί για το θερμό χειροκρότημα που δέχτηκε και τον έκανε να σχολιάσει μάλιστα ότι: «Στην Ελλάδα δεν με χειροκροτούν τόσο στην Βουλή»

Ωστόσο την ίδια ώρα, στην Ελλάδα αναρρωτιούνται ποιους εκπροσώπησε τελικά στο Κογκρέσο…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.