ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιστορική ημέρα στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Τι απαντά ο πρόεδρος των ΗΠΑ

1 min read

«Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο»

Η δίκη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία ξεκίνησε και επίσημα απόψε.

Σε πρώτη φάση οι γερουσιαστές θα συζητήσουν και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση –και τις πιθανές τροπολογίες της– σχετικά με τους κανόνες που θα ακολουθηθούν σε αυτήν τη δίκη.

Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αμέσως μετά την άφιξή του στο Νταβός, γιατί δεν ήταν στην αμερικανική πρωτεύουσα για την παραπομπή, ο Τραμπ απάντησε: «Ερχόμαστε να συναντήσουμε παγκόσμιους ηγέτες, τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το κόσμου και θα γυρίσουμε στις ΗΠΑ φέρνοντας φοβερές οικονομικές υποθέσεις».

«Τα υπόλοιπα είναι απλά φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για την υπόθεση παραπομπής του.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλές» συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ουάσιγκτον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

«Αναμένουμε ότι θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με την Ευρώπη. Και εάν δεν συνάψουν μια συμφωνία, θα εξετάσουμε οπωσδήποτε πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, είπε ο Τραμπ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι η διοίκηση Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, εάν η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δεν κατηγορήσουν επισήμως το Ιράν για παραβίαση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.