ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιστορική απόφαση Η Ρωσία αλλάζει ξαφνικά πυρηνικό δόγμα Το Άμεσο Παγκόσμιο Πλήγμα και ο ρόλος των υπερηχητικών όπλων

1 min read

Εν μέσω της συνεχιζόμενης επιθετικότητας του ΝΑΤΟ και της κλιμάκωσης των τρομοκρατικών ενεργειών στο ρωσικό έδαφος με τη στήριξη των ΗΠΑ, η Μόσχα αλλάζει το δόγμα της για τη χρήση των πυρηνικών όπλων.
Πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως τέτοιες αλλαγές είναι ιστορικής σημασίας καθώς γίνονται μόνο μία φορά μέσα σε πολλές δεκαετίες.
Η στρατηγική στάση των χωρών, ιδιαίτερα των υπερδυνάμεων, συνήθως «πυροδοτείται», πράγμα που σημαίνει ότι οι αλλαγές προκαλούνται μόνο από σημαντικά γεγονότα ιστορικών διαστάσεων, γράφει σε ανάλυσή του στον ιστότοπο South Front o γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Μόλις πριν από μερικές μέρες, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη ελέγχου των εξοπλισμών New START.
Ο Putin ανέφερε τις συνεχείς, κατάφωρες παραβιάσεις της συμφωνίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως τον κύριο λόγο της απόφασης.

Το νέο δόγμα

Καθώς η συνθήκη γίνεται απλώς τυπική, η Ρωσία δεν είναι υποχρεωμένη να την τηρήσει πλέον, καθώς αυτό θα υπονόμευε τη δική της στρατηγική ασφάλεια.
Έχοντας αυτό κατά νου, οι Ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις (RVSN) άρχισαν να ακολουθούν νέους τρόπους για να αποτρέψουν τυχόν άμεσες επιθέσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Ρωσία, καθόσον μάλιστα η Δύση έθεσε από το 2022 σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης Ρώσων στρατηγών.
Οι συντάκτες του εγγράφου στο οποίο αποτυπώνεται το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας είναι ο αναπληρωτής διοικητής του RVSN Igor Fazletdinov και ο απόστρατος συνταγματάρχης Vladimir Lumpov.
Υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης με τη Ρωσία, καθώς η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της γίνονται όλο και πιο επιθετικοί λόγω της απογοήτευσης των πολιτικών ελίτ τους με την απώλεια του καθεστώτος της «μοναδικής υπερδύναμης», δηλαδή με την πτώση της μονοπολικότητας, επισημαίνει ο Bosnic.

Στόχος των ΗΠΑ το στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Με την Αμερική να βλέπει τη Μόσχα ως τον κύριο ένοχο γι’ αυτό, σχεδιάζει να πλήξει τη Ρωσία με ένα «καίριο χτύπημα», εξαλείφοντας έτσι το κύριο εμπόδιο στην πλήρη παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.
Οι Fazletdinov και Lumpov υποστηρίζουν πως η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να νικήσει τη Ρωσία σε μια «στρατηγική (παγκόσμια) επιχείρηση πολλαπλών σφαιρών», ο πρωταρχικός στόχος της οποίας θα είναι η εξάλειψη του στρατηγικού της οπλοστασίου.
«Οι ΗΠΑ πιστεύουν αυτός ο στόχος είναι εφικτός μόνο σε περίπτωση στιγμιαίας πυρηνικής επίθεσης κατά του RVSN ή τουλάχιστον με την ανάπτυξη συστημάτων ABM αντιβαλλιστικών πυραύλων γύρω από τη Ρωσία.
Το σχέδιο των ΗΠΑ είναι να καταστρέψουν τουλάχιστον το 65-70% των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων ως μέρος της ιδέας τους για την Παγκόσμια Κυριαρχία, με το υπόλοιπο να εξαλείφεται από τα αμερικανικά συστήματα ABM.
«Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν μια ολοκληρωτική πυρηνική επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία για να την καταστρέψουν», προειδοποιούν οι συγγραφείς, προσθέτοντας περαιτέρω: «Στόχος μας είναι να αποκρούσουμε ένα πιθανό πυρηνικό χτύπημα των ΗΠΑ, να διατηρήσουμε τις δικές μας πυρηνικές δυνατότητες, να καταστείλουμε τα αναπτυσσόμενα συστήματα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ που προκαλούν ζημιές σε περίπτωση ρωσικής ενέργειας», τονίζει ο γεωστρατηγικός αναλυτής
Η Ρωσία έχει σίγουρα την ικανότητα να αλλάξει σχεδόν αμέσως το στρατηγικό της δόγμα.

Άμεσο Παγκόσμιο Πλήγμα και υπερηχητικά όπλα

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της στο ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ΗΠΑ, η Μόσχα οδηγεί τον κόσμο σε πολλές βασικές στρατιωτικές τεχνολογίες, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης τουλάχιστον δώδεκα επιχειρησιακά υπερηχητικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 5-10 χρόνια.
Και πράγματι, στις αρχές Δεκεμβρίου ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να υιοθετήσει μια αντίληψη προληπτικών πληγμάτων, τύπου ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα που αναφέρουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, που ονομάζεται PGS (Prompt Global Strike – Άμεσο Παγκόσμιο Πλήγμα), είναι μια προσπάθεια των ΗΠΑ να αναπτύξουν μια ικανότητα που τους επιτρέπει να επιτίθενται σε εχθρικούς στρατηγικούς στόχους με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μόλις μία ώρα.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ένα όπλο που μπορεί να το πετύχει.
Από την άλλη πλευρά η Ρωσία έχει τον αεροεκτοξευόμενο υπερηχητικό πύραυλο «Kinzhal» με ταχύτητα 12 Mach που μεταφέρεται από τροποποιημένα αεροσκάφη MiG-31K/I και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3.
Επίσης διαθέτει τον πύραυλο «Avangard» HGV με ικανότητα 28 Mach που αναπτύχθηκε σε διάφορα ICBM και στον υπερηχητικό πύραυλο cruise με κινητήρα scramjet «Zircon» με ικανότητα 9 Mach που αναπτύσσεται σε υποβρύχια και πλοία επιφανείας και σύντομα σε χερσαίες πλατφόρμες.
Η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη, που έχει την ικανότητα να εφαρμόσει άμεσα ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Και όμως, η Μόσχα εξακολουθεί να απέχει από το να προχωρήσει σε τέτοια σχέδια, αν και η αιτιολόγησή της για αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Bosnic.

Ένας ασφαλέστερος κόσμος

Οι συγγραφείς τονίζουν περαιτέρω «την ανάγκη να βεβαιωθούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν πλήρη επίγνωση της αδυναμίας της πλήρους καταστροφής των στρατηγικών μας δυνατοτήτων και του αναπόφευκτου συντριπτικού πυρηνικού χτυπήματος αντιποίνων».
Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτό είναι ότι το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον έχει απομακρυνθεί τόσο από την πραγματικότητα που πιστεύει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει την ικανότητα όχι μόνο να «απωθήσει τη Ρωσία πίσω από το Donbass», αλλά και να «ανακαταλάβει την Κριμαία», παρά τις σχετικές αναφορές για τις συγκλονιστικές απώλειες των Ουκρανών.
Οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής λαμβάνουν συμβουλές από πρώην υψηλόβαθμους στρατηγούς και αξιωματικούς που κατάφεραν με κάποιο τρόπο να χάσουν έναν πόλεμο ενάντια σε ελλιπώς οπλισμένους αντάρτες… με σανδάλια (σ.σ.Ταλιμπάν), ενώ σπαταλούσαν τρισεκατομμύρια δολάρια και ανέπτυξαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών συνεχούς επιθετικότητας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Αυτό γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τεχνολογική ανισότητα που είναι τόσο συντριπτική με την πλευρά των επιτιθέμενων που μπορεί κυριολεκτικά να μετρηθεί σε αιώνες και όχι σε δεκαετίες.
Ωστόσο, οι αυταπάτες και η παράλληλη πραγματικότητα φαίνεται να είναι δεδομένα για τους πολεμοκάπηλους στο Πεντάγωνο.
Επιπλέον, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το Αφγανιστάν έγινε πιο ειρηνικό και ασφαλέστερο αφότου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ηττήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τη χώρα που είχε καταστραφεί από αδιάκοπες συγκρούσεις δεκαετιών, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι το να μπορείς να νικήσεις στρατιωτικά τη Δύση είναι υψίστης σημασίας για τον πλανήτη.
Το νέο στρατηγικό δόγμα της Ρωσίας σίγουρα θα το εξασφαλίσει αυτό, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ο ευρασιατικός γίγαντας θα παραμείνει σίγουρα η μόνη παγκόσμια δύναμη με τέτοια ικανότητα στο άμεσο μέλλον, καταλήγει ο Bosnic.

Κίνα: Πυρηνική απειλή οι ΗΠΑ

Στήριξη στη Ρωσία και στο νέο της πυρηνικό δόγμα παρείχε σχεδόν άμεσα η Κίνα, που χαρακτήρισε τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη πυρηνική απειλή στον πλανήτη.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning κάλεσε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν άμεσα την πυρηνική τους πολιτική.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη πηγή πυρηνικής απειλής στον κόσμο.
Θα πρέπει να επανεξετάσουν προσεκτικά την πυρηνική τους πολιτική, να εκπληρώσουν επιμελώς το ειδικό και πρωταρχικό τους καθήκον περί αφοπλισμού, μειώνοντας έτσι τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας, και να λάβουν ουσιαστικά πρακτικά μέτρα για να μειώσουν τους πυρηνικούς κινδύνους», είπε η Κινέζα αξιωματούχος.
Η Mao τόνισε επίσης ότι οι εικασίες για την πυρηνική απειλή που φέρεται να θέτει η Κίνα είναι ρόσχημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal στις αρχές Φεβρουαρίου, επικαλούμενη τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, η Κίνα είχε περισσότερους εκτοξευτές για επίγειους πυραύλους ICBM από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της χώρας για να αντιμετωπίσει την Κίνα και τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.