ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιστορίες ελληνικής «τρέλας»: Πώς χάθηκε δωρεά 1εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο Σερρών

1 min read

Το 2015 ένας ομογενής μας από τη Γερμανία που επισκέφθηκε τις Σέρρες, έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια των διακοπών του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Μόλις έγινε καλά θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τον τόπο του και αποφάσισε να προσφέρει μέσω δωρεάς ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αρχικά είπε ότι θέλει να δωρίσει 500.000 ευρώ για να δημιουργηθεί ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Τα χρήματα δεν έφταναν γι’ αυτό το εργαστήριο και προσφέρθηκε να βάλει άλλες 200.000 ευρώ για να φτάσει τελικά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, για μια σύγχρονη καρδιολογική μονάδα.

Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα που «τρώει» τα παιδιά της, το μεγάλο αυτό ποσό έμεινε στα… αζήτητα, παρότι ο ομογενής ξαναγύρισε στις Σέρρες και το επόμενο καλοκαίρι με διαθέσιμα τα χρήματα…

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους βουλευτές του νομού Σερρών εκείνης της εποχής και ίσως και από κάποιους γιατρούς και από κάποιους διευθυντές του νοσοκομείου το 2015, που δεν ενήργησαν σωστά», είπε στο Επιλογές TV ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Αρβανίτης, ο οποίος περιέγραψε και το τι είχε συμβεί.

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι θέλησαν αυτή τη μονάδα που ήθελε να φτιάξει ο ομογενής να την πάνε αλλού, σε κάποιο άλλο νομό. Ο άνθρωπος ήθελε ότι χρειαστεί για να ξεκινήσει η μονάδα να τα πληρώνει αυτός (σ.σ. δεν ήθελε να δώσει σε τρίτους τη διαχείριση των χρημάτων για ευνόητους λόγους). Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πάει σε άλλο νομό αυτή η μονάδα».

Πηγη newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.