ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ισραήλ θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιτεθεί στο Ιράν αν εκλεγεί ο Μπάιντεν!

1 min read

Την κατάσταση στα χέρια του, απειλεί να πάρει το Ισραήλ, εάν στην προεδρία των ΗΠΑ εκλεγεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζόε Μπάιντεν, αναφέρουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτές το Ισραήλ, προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει επίθεση κατά του Ιράν και πιο συγκεκριμένα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Natanz, όπου η χώρα συνεχίζει την ανάπτυξη του προγράμματος παραγωγής ατομικών όπλων.

Για να γίνει το σενάριο πιο περίπλοκο αλλά και πιο επικίνδυνο συνάμα, και όπως αναφέρει ο κατά τεκμήριο έγκυρος δημοσιογράφος Μπάπακ Τακβαίε, το Ισραήλ ενδέχεται να ζητήσει από τα ΗΑΕ την χρήση της βάσης Al Dhafra, είτε για ανεφοδιασμό, είτε -και το πιο πιθανότερο- ως εναλλακτικής βάσης προσγείωσης των F-35, εάν κάποιο από τα αεροσκάφη αυτά κτυπηθεί ή πρέπει να προσγειωθεί αμέσως.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια παγκόσμιας ανάφλεξης που έπονται μιας πιθανής εκλογής του Τζόε Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, ποτέ δεν ήταν εκτός ατζέντας στο Ισραήλ. Το θέμα μπορεί να είχε υποχωρήσει προσωρινά, αλλά το Τελ Αβίβ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Βασικό του δόγμα, στις αραβοϊσραηλινές συρράξεις ήταν αποφασιστικά κτυπήματα και εν ανάγκη προληπτικά.

Ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο υποστηρίζει έντονα ο ?Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου, θα δημιουργήσει φυσικά τεράστιους κινδύνους σε μια περιοχή όπου ήδη μαστίζεται από συρράξεις σε Συρία και Υεμένη ενώ η σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας δεν μπορεί να βγει από την εξίσωση.

Ο λόγος γιατί το Ισραήλ θέλει να δράσει εάν -ω μη γένοιτο- εκλεγεί ο Μπάιντεν είναι ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα θελήσει να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με το Ιράν, όπως είχε κάνει ο Ομπάμα, κάτι που οι Ισραηλινοί θεωρούν ως μέγιστο κίνδυνο για τη χώρα τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.