ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισραήλ: Παρουσίασε σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

1 min read

Το Ισραήλ παρουσίασε μια νέα στρατιωτική καινοτομία, καθώς θα μπορεί να καταρρίπτει εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) με σύστημα λέιζερ. 

Μια εξέλιξη που έρχεται μετά τον πόλεμο των 11 ημερών τον Μάιο και τα διδάγματα που πήρε η ισραηλινή αεράμυνα από τις επιθέσεις της Χαμάς. 

Εκτός από τις εκατοντάδες ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα, έστειλε και πολυάριθμα drones με ρόλο καμικάζι, τα οποία δηλαδή προκαλούσαν έκρηξη στο σημείο όπου κατέπιπταν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλέον αναπτύξει σύστημα προσβολής των αεροσκαφών αυτών με τη χρήση λέιζερ, πραγματοποιώντας βολή αέρος-αέρος.https://www.youtube.com/embed/cKW2853OoMI?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Το υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του νέου του όπλου που δε χρειάζεται καν βλήματα. Αυτό, όπως ανέφερε, καθιστά το Ισραήλ «την πρώτη χώρα στον κόσμο που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τέτοια τεχνολογία λέιζερ σε αεροσκάφος για την αναχαίτηση στόχων σε επιχειρησιακή προσομοίωση».

Κατά τις επιτυχείς δοκιμές, τις βολές λέιζερ εξαπέλυσε αεροσκάφος Cessna 208 Caravan, και ο Ταξίαρχος Γιανίβ Ροτέμ, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Αμυντικών Ερευνών και Ανάπτυξης του υπουργείου, ανέφερε ότι το σύστημα είναι σε θέση να πλήξει στόχους (drones) σε βεληνεκές άνω του ενός χιλιομέτρου, χωρίς πάντως να προσφέρει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το σύστημα.

Η ίδια η Χαμάς έχει δημοσιεύσει οπτικό υλικό που δείχνει ιρανικού σχεδιασμού μη επανδρωμένα αεροσκάφη Ababil-2 που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν Σιμπάμπ, δηλαδή μετεωρίτης, επειδή πέφτει από τον αέρα.

Δημοσίευση στα Social Media