ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισραήλ: Με 48% του πληθυσμού εμβολιασμένο και με τρίτη δόση ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Η κυβέρνηση προωθεί και 4η δόση

1 min read

Περίεργα είναι τα δεδομένα που έρχονται από το Ισραήλ καθώς αν και μιλάμε για μια χώρα που φτάνει το 71% εμβολιασμών ενώ το 48% του πληθυσμού έχει κάνει και την τρίτη δόση εντούτοις βλέπουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Η λύση για την κυβέρνηση; Να κάνει ο πληθυσμός και 4η δόση! Δια πάσα νόσο εμβόλιο. Γενικά υπάρχει μια άνοδος 21% των κρουσμάτων και κανείς δεν απαντά ενώ και η επικεφαλής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού της χώρας ζητά προσοχή και δεν μιλά για 4η δόση καθώς δεν υπάρχουν έρευνες.

Έτσι βλέπουμε ότι τα 5.466 έφθασαν τα περιστατικά του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν σε 24 ώρες στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τη 23η Σεπτεμβρίου, ενώ υπέκυψε ένας ασθενής εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Τα λεγόμενα ενεργά περιστατικά αυξήθηκαν στα 29.959, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από την 9η Οκτωβρίου· ήταν λιγότερα από 5.400 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αυξήθηκαν σε 101 (+8 σε 24 ώρες).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει τους 8.244 νεκρούς επί συνόλου 1.389.247 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

4η Δόση (και βλέπουμε;)

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς, ένα βήμα πίσω από το αρχικό σχέδιο να χορηγηθεί σε όλους τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω αν και οι αντιδράσεις των ειδικών είναι έντονες. 

Το επιπλέον εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα, καθώς και για όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και τους ασθενείς σε γηριατρικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τις εντολές που εκδόθηκαν αργά την Πέμπτη και την Παρασκευή από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Nachman Ash.

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το Ισραήλ έχει μελετηθεί από άλλες χώρες, λόγω της έγκαιρης χορήγησης εμβολίων και ενισχυτικών δόσεων, καθώς και λόγω των ολοκληρωμένων ψηφιακών δεδομένων για την υγεία. Ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε booster σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, αφότου η παραλλαγή Δέλτα εκτόξευσε τις μολύνσεις στα ύψη. 

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Naftali Bennett ανακοίνωσε ότι η χώρα θα γίνει η πρώτη που θα προσφέρει μια τέταρτη δόση σε πιο ευρεία βάση, αφότου μια πρόβλεψη έδειξε ότι η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον θα άφηνε τον πληθυσμό σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο από τη μόλυνση. 

Αλλά το υπουργείο δήλωσε αργότερα ότι ο Ash δεν είχε ακόμη υπογράψει την απόφαση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει επικρίσεις από ορισμένους ιατρικούς επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής της δημόσιας υγείας της χώρας, Sharon Alroy-Preis.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.