ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός

1 min read

Πριν λίγο το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε έτοιμο για συμφωνία κατάπαυση του πυρός

Ύστερα από εισήγηση του Μπένγιαμιν Νετανιάχου, Το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας συμφώνησε να διαμηνύσει στην Αίγυπτο ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς. Η Αίγυπτος έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει επίσης ότι θέλει να δει μια συγκεκριμένη πρόταση για την εκεχειρία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Meir Ben Shabbat εξουσιοδοτήθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την τελική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Το τηλεφώνημα Μπάιντεν

Αποφασιστικής σημασίας για τις εξελίξεις είχε η χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Μπένγιαμιν Νετανιάχου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό μια «σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στην ημέρα στην κατεύθυνση της κατάπαυση του πυρός. Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Γάζας.

Την υποστήριξή της στην κατάπαυσή του πυρός είχε εκφράσει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Οι όροι

  • Η κατάπαυση του πυρός θα στηριχτεί στην αρχή «ησυχία για ησυχία», γράφουν οι New York Times. Είναι η αρχή πάνω στην οποία έχουν στηριχτεί όλες οι ανάλογες συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταματάνε ταυτόχρονα οι βομβαρδισμοί και οι εκτοξεύσεις ρουκετών.

Ενδέχεται στη συμφωνία να συμπεριληφθεί το άνοιγμα διόδου για αγαθά και κεφάλαια προς τη Γάζα, σε αντάλλαγμα για την παράδοση στο Ισραήλ δύο Ισραηλινών πολιτών που κρατάει αιχμάλωτους η Χαμάς, καθώς και των σορών δύο στρατιωτών.

Οι απώλειες

Στην 11η μέρα της σύγκρουσης έχουν σκοτωθεί 232 Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 65 παιδιά. Επίσης έχουν σκοτωθεί 12 Ισραηλινοί, εκ των οποίων 2 παιδιά. Το οικονομικό κόστος των βομβαρδισμών στη Γάζα υπολογίζεται στα 322 εκατομμύρια δολάρια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.