ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισραήλ: Οικειοθελής έξοδος προσφύγων ή φυλάκιση

1 min read

Με το βλέμμα στραμμένο στο κομματικό του ακροατήριο ο Μπ. Νετανιάχου θέτει προθεσμία στους πρόσφυγες μέχρι τον Μάρτιο για να φύγουν από τη χώρα, ειδάλλως θα φυλακιστούν. Δίνει 2.500 ευρώ και δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί τη δική της προσφυγική πολιτική. Έδωσε προθεσμία στους 40.000 αφρικανούς πρόσφυγες, που δεν είναι Εβραίοι, να εγκαταλείψουν μέχρι τέλος Μαρτίου τη χώρα, ειδάλλως θα φυλακιστούν. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται από την Ερυθραία, μια χώρα που έχει το πιο στυγνό στρατιωτικό καθεστώς στον κόσμο. Γι αυτό ακριβώς το λόγο στις περισσότερες χώρες οι αιτήσεις αυτών των ανθρώπων για άσυλο γίνονται δεκτές. Όχι όμως στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης περίπου 40.000 πρόσφυγες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τέλος Μαρτίου. Όποιος το κάνει οικειοθελώς θα πάρει 2.500 ευρώ και ένα δωρεάν εισιτήριο αεροπλάνου. Όποιος αρνηθεί, φυλακίζεται.

«Κάθε χώρα οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά του» δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Οι παρείσακτοι δεν έχουν άλλη επιλογή. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας και να φύγουν οικειοθελώς, ανθρώπινα, νόμιμα και με σεβασμό, ειδάλλως θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου». Για τον Νετανιάχου οι άνθρωποι από την Ερυθραία και το Σουδάν είναι παρείσακτοι, έρχονται στη χώρα του για οικονομικούς λόγους και δεν είναι πρόσφυγες. Ωστόσο και η εθνικιστική ισραηλινή κυβέρνηση δεν θέλει να στέλνει πρόσφυγες πίσω στις συγκεκριμένες χώρες λόγω των άθλιων συνθηκών εκεί και έχει άλλο σχέδιο. Ζητά από αφρικανικές χώρες να τους δεχθούν. Ποιες είναι αυτές, είναι άγνωστο, δημοσιεύματα του τύπου κάνουν λόγο για τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.

Deutsche Welle

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.